![La Boule de glace ijssalon](/pictures/welkom.jpg)
![La Boule de glace ijssalon](/pictures/welkom-wide.jpg)
dagelijks open vanaf 12.00 u tot 19.00 u
ook op zondag open !
Het nagerecht is een heel belangrijk onderdeel van het feestmenu dat men zeker niet uit het oog mag verliezen. We steken graag de hand uit om u te helpen bij de toelevering van hoog kwaliteitsijs en verfrissende sorbets.
Door mijn jarenlange ervaring ( 33 jaar traiteurzaak "tkeukentje") in de bereiding van nagerechten en aanverwanten staat de slogan "Kwaliteit als publiciteit" hoog in ons vaandel.
Ik ben me in de voorbije jaren gaan vervolmaken in de "Gelato University van Bologna" om me volledig en praktisch te scholen in deze materie. Het vak van ijsbereider (Gelato) is een "metier" apart. Er moeten niet alleen strikte regels gevolgd worden maar ook passie, gedrevenheid, feeling, liefde en eerbied voor het product leiden tot een creatief resultaat.
Ons ijs wordt bereid met de hoogste topkwaliteit aan basisproducten, rechtstreeks ingevoerd vanuit Italië en Sicilië. Alle sorbets en afgeleiden hiervan worden ambachtelijk geproduceerd met "verse vruchten en jus". Er zijn exclusieve smaaksoorten te verkrijgen zoals: "Cassata, groene thee, kaneel, lavendel, mascarpone, reglisse -zoethout , enz. ...". Verder kunnen we voldoen aan uw speciale wensen met bv. "sorbet van tomaat, kerrie-ijs, erwten-ijs, sorbet rodenbach" enzovoort.
La Boule de glace verwent u met overheerlijke communielammetjes, kunstig gemaakt.
Ideaal voor aan het buffet... Hier wordt kleurrijk een assortiment bokalen gevuld met ijs en sorbets, een formule met hoorntjes of bordjes om uit te serveren.
Voor zij die eens willen snoepen zoals in de winkel, genieten van een hoorntje uit het vuistje.
Nu bestellenLa Boule de glace verwent u met overheerlijke bûches, bombes en ijstaarten voor Kerstmis en Nieuwjaar. Bestellen zal online kunnen gebeuren of telefonisch 051/22 22 24.
Delaerestraat 10
8800 Roeselare
Tel : 051 222 224
info@labouledeglace.be
Ondernemingsnummer :
0830.864.386
La Boule de Glace zoekt enthousiaste jobstudenten & flexi-jobs voor seizoen 2024. Kom bij ons jonge, dynamische team en geniet van flexibiliteit, goede verdiensten en een vriendelijke werkomgeving.
Bekijk onze jobaanbieding voor meer informatie en hoe je kunt solliciteren.
We kijken ernaar uit om jouw sollicitatie te ontvangen en jou binnenkort te verwelkomen in ons team.
Toont u interesse ?
Aarzel niet contact met ons op te nemen !
Het ijssalon in de Delaerestraat kreeg 433 stemmen achter zijn naam en dat doet uitbater Rudy Pattyn (66) enorm veel plezier. "Ik heb jaren traiteurdienst 't Keukentje uitgebaat, maar toen mijn pensioenleeftijd naderde, wilde ik alleen nog iets doen dat ik graag doe en dat is ijsjes maken geworden. Ik ben daarvoor speciaal een opleiding aan de universiteit van het Italiaanse Bologna gaan volgen. Daar heb ik het vak van de echte kenners geleerd."
Rudy krijgt hulp van jobstudenten Céleste Deforce, Justine Baele, Charlotte Vermeersch en Suzanne Deneweth. "De mensen kunnen kiezen tussen twintig soorten ijsjes en het aanbod verandert dagelijks", zeggen ze. "Daarnaast hebben we in onze diepvriezers nog eens tien tot vijftien andere soorten zitten, zodat we iedereen op zijn wenken kunnen bedienen. Naast de smaken naar keuze krijgen ze ook altijd een klein bolletje gratis om eens een nieuwe smaak te proberen."
Wat hét geheim van La Boule de Glace is? "Ongetwijfeld onze versheid", vertelt Rudy. "Ons ijs bewaren we een tot maximum twee dagen en dan maken we het weer vers. Het zou veel langer kunnen bewaard worden, maar hoe verser hoe lekkerder. Daarnaast werk ik met topleveranciers. Zo laat ik een tot twee keer per jaar citroenen uit Syracuse en bloedsinaasappelen uit de omgeving van de Etna komen om sorbet te maken. Een vrouw bezorgt me bijvoorbeeld ook siroop van verse vlierbloesem waarmee ik ijs kan maken. Mijn fruit haal ik dan weer op de versmarkt in Rijsel."
Naast ijsjes in het salon maakt Rudy ook 'speciallekes' voor restaurants. "Het gaat dan om proefbolletjes ijs met smaken als asperge, artisjok of gazpacho. Maar in het salon is de favoriete smaak nog altijd straciatella, maar ook kiwi-banaan doet het nog altijd zeer goed."
Lees het volledige artikel na op de website van HLN.
Laat jullie verwennen met een super ijsje van topkwaliteit.
Geniet thuis of op locatie van onze Italiaanse gelato en verse vruchtensorbets.
Ons verhuur van een ijskar - triporteur met bediening.
Met de triporteur kunt u op een originele wijze uw gasten verwennen :
iedereen die op uw feest aanwezig is kan genieten van een lekker ijsje of sorbet.
Graag een opsomming van events waar we van dienst kunnen zijn :
Onze bediening zorgt voor een feest zonder zorgen, wij bieden namelijk een complete professionele service waardoor jij je volledig op het feest kunt concentreren.
LA BOULE DE GLACE BVBA, gevestigd te Delaerestraat 10, 8800 Roeselare, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.
Contactgegevens:
Delaerestraat 10, 8800 Roeselare
+32 051 222 224
Rudy Pattyn is de Functionaris Gegevensbescherming van LA BOULE DE GLACE BVBA.
LA BOULE DE GLACE BVBA verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij kunnen verwerken :
Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@labouledeglace.be, dan verwijderen wij deze informatie.
LA BOULE DE GLACE BVBA verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
LA BOULE DE GLACE BVBA neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van LA BOULE DE GLACE BVBA) tussen zit. LA BOULE DE GLACE BVBA gebruikt de volgende computerprogramma's of -systemen:
Office 365, Winsoft by JD Systems
LA BOULE DE GLACE BVBA bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld.
LA BOULE DE GLACE BVBA verkoopt uw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. LA BOULE DE GLACE BVBA blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.
LA BOULE DE GLACE BVBA gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. LA BOULE DE GLACE BVBA gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij uw eerste bezoek aan onze website hebben wij u al geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen (Technische toelichting).
LA BOULE DE GLACE BVBA neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op.
Wij maken gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de Website gebruiken en hoe effectief onze Adwords-advertenties bij Google
zoekresultaatpagina's zijn. De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar en door
Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacybeleid van Google
voor meer informatie, alsook het specifieke privacybeleid van Google Analytics.
Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de Website aan ons te kunnen verstrekken en om
haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien
Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op.
Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.
Onze website bevat plug-ins die door Facebook worden aangeboden om onze Facebook pagina te liken
en pagina's te promoten of te delen op het sociale netwerk. Deze plug-ins zijn duidelijk herkenbaar op onze site door middel van het Facebook logo
of de herkenbare Facebook "like" knoppen.
Bij het bezoeken van een webpagina dat gebruik maakt van deze plug-ins zal uw browser een directe verbinding maken met de servers van Facebook.
Als gevolg wordt de inhoud dat door Facebook wordt genereerd, overgebracht naar uw browser en vervolgens getoond op de webpagina.
Meer informatie kunt u terugvinden in de privacyverklaring van Facebook.
LA BOULE DE GLACE biedt een nieuwsbrief aan waarmee wij onze klanten over de nieuwste productinformatie en promoties wensen te informeren. Hierbij wordt uw e-mailadres uitsluitend met uw expliciete toestemming aan de lijst van abonnees toegevoegd. Wie niet langer onze nieuwsbrief wenst te onvangen, vindt op iedere nieuwsbrief onderaan een link om zich af te melden. Afmelden kan eveneens vanaf de website door opnieuw uw mailadres op te geven en te kiezen voor de optie "Uitschrijven". Het LA BOULE DE GLACE mailbestand is enkel bedoeld voor intern gebruik en wordt niet aan derden verstrekt.
Wij behouden ons het recht voor deze privacy statement aan te passen. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd.
LA BOULE DE GLACE spant zich in om de inhoud van labouledeglace.be zo vaak mogelijk te actualiseren en/of aan te vullen. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat inhoud onvolledig en/of onjuist is. De op labouledeglace.be aangeboden materialen worden aangeboden zonder enige vorm van garantie of aanspraak op juistheid. Deze materialen kunnen op elk moment wijzigen zonder voorafgaande mededeling van LA BOULE DE GLACE. Specifiek voor prijzen en andere informatie over producten op labouledeglace.be geldt een voorbehoud van kennelijke programmeer- en typefouten. U kunt op basis van dergelijke fouten geen overeenkomst claimen met LA BOULE DE GLACE.Voor op labouledeglace.be opgenomen hyperlinks naar websites of diensten van derden kan LA BOULE DE GLACE nimmer aansprakelijkheid aanvaarden.
Alle rechten van intellectuele eigendom betreffende deze materialen liggen bij LA BOULE DE GLACE en haar licentiegevers. De inhoud van labouledeglace.be is beschikbaar onder de Creative-Commonslicentie Naamsvermelding 3.0 Nederlands, tenzij anders aangegeven bij specifieke materialen.
LA BOULE DE GLACE - Delaerestraat 10, 8800 Roeselare. Deze disclaimer kan van tijd tot tijd wijzigen.
Voorlopig alleen de mogelijkheid om onze populairste kwaliteitsvol meeneemijs te bestellen.
Handig is om het meeneemijs een dag op voorhand te bestellen.
We doen graag dingen anders, vandaar dat we tal van nieuwe smaken in ons assortiment opgenomen hebben en we je graag de beste "gelato" serveren dat je ooit hebt geproefd.
½ liter doos ijs : € 8.50
1 liter doos ijs : € 16.00
Eigenzinnig, authentieke en toch heel sympathieke wijze om uw genodigden origineel te verwennen, je zal zien, "het wordt even stil aan tafel"...
Prijs : € 6,00 / PersoonHuisgemaakt, ambachtelijk van eigen geïmporteerde biologische citroenen van Syracuse in Sicilië, traditioneel gemaakt (0.5 liter fles).
Prijs : € 12,50 / FlesSuper bij ijsje en expresso
Prijs : € 0,50 / StukUw favoriete afhaalijs naar keuze in 0,150 liter potjes.
(vanaf 5 stuks)
Een hardcover lees- en kijkboek van La Boule de Glace cuisinier Rudy Pattyn over een leven vol lekkers, de zoektocht naar de beste producten, de liefde voor de gastronomie en het streven naar perfectie.
Prijs : € 29,95 / StukVoor uw vrienden, werknemers, familie en vele andere met uw specifieke thema's maken we met veel plezier voor u klaar.
Een heel dankbaar, smakelijk en budgetvriendelijk cadeau !
Naam | € / liter | |
---|---|---|
cornet, hoorntje, 1 bol | 0,50 / | Bestellen |
Hoorntjes zijn van topkwaliteit en rechtstreekse invoer van Italië met hoogste kwaliteitslabel |
||
cornet, hoorntje, 2 bollen | 0,50 / | Bestellen |
Hoorntjes zijn van topkwaliteit en rechtstreekse invoer van Italië met hoogste kwaliteitslabel |
||
aalbessen sorbet | 16,00 | Bestellen |
Verse aalbessen van kleine producent, goed evenwicht zuurzoet. |
||
aardbeien | 16,00 | Bestellen |
Gemarineerde aardbeien van eigen bodem met aroma van limoen - citroen. |
||
aardbeien sorbet | 16,00 | Bestellen |
Verse aardbeien van eigen bodem, aromatische sorbet. |
||
abrikoos sinaasappel sorbet | 16,00 | Bestellen |
het perfecte huwelijk tussen zoet en accide, hier graag mijn kennis en passie ten toon. |
||
advocaat meringue | 16,00 | Bestellen |
Huisgemaakte advocaat gecombineerd met de krokant schuimige méringue, super combinatie. |
||
amandel | 16,00 | Bestellen |
Top kwaliteit van 's werelds lekkerste Siciliaanse amandelen "mandorla del val di noto" |
||
amaretto di saronno - amandel | 16,00 | Bestellen |
Heel populaire amandellikeur in een smeuïge ijsbereiding. |
||
bacio | 16,00 | Bestellen |
"Tipico Italiano", chocolade - hazelnoot samenstelling met als afwerking knapperige hazelnoten "molto buono" |
||
banaan | 16,00 | Bestellen |
Verse banaan herkomst Guadeloupe-Martinique wordt hier een subliem ijs. |
||
bière blanche au citron sorbet | 16,00 | Bestellen |
We doen ons nationaal gebrouwen bier eer aan om dit te verwerken in een verassend frisse sorbet, een omweg waard. |
||
biscuit | 16,00 | Bestellen |
De smaak van een vers gebakken amandel biscuit. |
||
bloedsinaasappel sorbet | 16,00 | Bestellen |
Rechtstreekse invoer van deze bloedsinaasappel uit Sicilië, product gelabeld met "IGP", lava gesteente van de Etna geeft een heel specifieke kleur en smaak. |
||
café au lait | 16,00 | Bestellen |
Hier een subtiele koffie smaak dit met een infusie van grand cru café van Ethiopië. |
||
campari orange sorbet | 16,00 | Bestellen |
Het bitter, het zoet, de fluwelige kleur maken hier van deze sorbet een appetizer van het hoogste niveau. |
||
caramel met gember | 16,00 | Bestellen |
Hier het paradijs op de tong, echt voor de fijnproevers, harmonie van caramel en pittige gember maakt het af, niet te missen. |
||
caramel met nootjes | 16,00 | Bestellen |
Ambachtelijk caramel-ijs afgewerkt met licht gekarameliseerde hazelnootjes en gepofte rijst, "quand ça craque, c'est bon" |
||
chocolade "à l'orange" | 16,00 | Bestellen |
Donkere chocolade in een super combinatie met sinaasappel pasta, rijke chocolade met die frisse citrus. |
||
chocolade caramel | 16,00 | Bestellen |
Combinatie van chocolade donker met huisgemaakte caramel, een sublieme smaak impressie. |
||
chocolade donker | 16,00 | Bestellen |
"Grande finesse", dit is in korte woorden deze grand cru chocolade van Ecuador en Vénézuela in een perfecte compositie, "ons visite kaartje" |
||
chocolade donker met gember | 16,00 | Bestellen |
Hier tonen we onze super ervaring, echt een 5-sterren-ijs, die donkere zwarte chocolade van Venezuela in combinatie met de vers gecentrifugeerde gember is een genot voor het gehemelte. |
||
chocolade melk | 16,00 | Bestellen |
We starten met onze 100% chocolade van Ecuador en Vénézuela met een gedeelte witte basis om zo een ijs te bekomen als een top "mousse au chocolat". |
||
chocolade wit | 16,00 | Bestellen |
De cacaoboter geeft een bijzonder aangename en mooi aanwezige smaak. |
||
chocolade wit cichorei | 16,00 | Bestellen |
Ik kan het niet laten die nostalgie van mijn jeugd op te rakkelen, in de West-Vlaamse volksmond "frut", we zijn de enige plaats die werken met witte chocolade 100% en dat proef je, hier met die toets bitter, "hemels"!!! |
||
cioccolato al torrone | 16,00 | Bestellen |
Hier het ijsje om niet te missen, chocolade 100% gecombineerd met krokante nougat, waar halen we het, ongelooflijk. |
||
citroen crème | 16,00 | Bestellen |
Biologische citroenen van Syracuse IGP, door ons rechtstreeks van Sicilië ingevoerd, 's werelds beste, omdat ik bezeten ben van topproducten, hier nogmaals het bewijs. |
||
citroen munt sorbet | 16,00 | Bestellen |
De bio citroenen van Sicilië (Syracuse) zijn op zich monumentaal, maar we spelen hier met een subliem aromatische toets van verse munt. |
||
citroen sorbet | 16,00 | Bestellen |
Nergens beter, bio - Siciliaans - Syracuse - IGP, laat deze zachte frisheid maar op uw tong smelten, geen verder commentaar... |
||
crema della nonna | 16,00 | Bestellen |
De nostalgie van vroeger op z'n best, dit met de klassieke pudding bereiding afgewerkt met de echte "petit beurre" koekjes, niet twijfelen, kiezen. |
||
cuberdon | 16,00 | Bestellen |
De Gentse neuzen zijn een openbaring in dit ijs, heb een tijdje moeten zoeken om dit mierzoete product in een goede verhouding te krijgen en het is me gelukt, jureer zelf. |
||
dolce di latte | 16,00 | Bestellen |
Ons visitekaart qua finesse, vertaald: "zoete melk", wil zeggen: verse hoevemelk wordt met suiker zodanig ingekookt tot we een melkconfituur krijgen en dit is de basis van ons ijs, smaakpapillen worden gestreeld! |
||
fiordilatte | 16,00 | Bestellen |
In Italië het ijs bij uitstek, puur natuur met een expressieve smaak van volle rauwe melk en room waar nog natuur grondstoffen in aanwezig zijn. |
||
fiordilatte chocolat | 16,00 | Bestellen |
Het werken met een lokale zuivel betekent dat we met de beste melk en room gecombineerd met grand cru chocolade hier een gelato krijgen van hoogste niveau. |
||
framboos - aalbessen sorbet | 16,00 | Bestellen |
Het perfecte huwelijk van twee top vruchten, ze vullen elkaar aan qua smaak, niet te missen. |
||
framboos sorbet | 16,00 | Bestellen |
Framboos is een van de meest dankbare vruchten om een frisse sorbet te bereiden, hier proef je de 100% verse vruchten en een aangename frisheid. |
||
gember | 16,00 | Bestellen |
Gember wordt gecentrifugeerd en met je jus wordt een bijzonder lekker aromatisch ijs klaargemaakt, probeer het onbekende. |
||
gezouten karamel uit isigny | 16,00 | Bestellen |
Eigen creatie van deze harmonieuze zout - zoete samenstelling in een krokante smaak van "fleur de sel" en boterkaramel. |
||
gianduia | 16,00 | Bestellen |
Altijd op zoek naar de beste grondstoffen, hier terug het bewijs van een top chocolade cacao product in samenspraak met de onweerlegbare top van de hazelnootjes van het Noord-Italiaanse Piëmonte. |
||
hazelnoot | 16,00 | Bestellen |
Hazelnootjes Piëmonte IGP, top kwaliteitslabel dat aan strenge criteria moet voldoen maakt het verschil hier in dit sublieme ijs, nootjes worden licht geroosterd om zo zijn aroma en volle smaak optimaal te geven. |
||
kersen "amarena" | 16,00 | Bestellen |
Mag zeker ons visite kaartje genoemd worden, denk niet dat iemand dat niveau bereikt van dit zure kersen ijs in perfecte smeuïge compositie. |
||
Kersen citroen sorbet | 16,00 | Bestellen |
Harmonie tussen kersen en bio citroenen van Syracusa IGP maken hier deze sorbet als een hemelse creatie, zeker proberen! |
||
kiwi-banaan sorbet | 16,00 | Bestellen |
Deze twee vruchten ondersteunen elkaar bijzonder goed, klanten zijn enthousiast. |
||
kokos bittere cacao krokant | 16,00 | Bestellen |
Liefhebbers komen van ver om deze kokos creatie te proeven en te bestellen, recept volgens de regels van de kunst. |
||
limoen salie sorbet | 16,00 | Bestellen |
Onze kruidentuin komt super van pas om de limoen sorbet te veredelen met de salieblaadjes, zeker aan te bevelen. |
||
limoen sorbet | 16,00 | Bestellen |
Deze nectar van verse limoentjes is een ware openbaring in deze feestelijke sorbet. |
||
limoncello sorbet | 16,00 | Bestellen |
Sorrento in het zuiderse Napoli ligt aan de basis van de limoncello, hier wordt de topkwaliteit limoncello gebruikt gecombineerd met onze Siciliaanse biocitroenen van Syracuse IGP, jonge generatie staat in de rij!!! |
||
mandarijnen sorbet | 16,00 | Bestellen |
vind ik de nummer "1" van de citrusvruchten, kleur en smaak zorgen voor het gelukkig moment. |
||
mandarijnen, clementines sorbet | 16,00 | Bestellen |
Deze citrusvruchten, zalvig zoet, feeëriek kleurig maken deze sorbet een van de toppers. |
||
mango | 16,00 | Bestellen |
Niet te geloven wat een kleur, kanariegeel en zo smeuïg en discrete fijne smaak. |
||
meloen sorbet | 16,00 | Bestellen |
Op mijn wekelijkse Franse groothandelsmarkt vind ik topkwaliteit van meloenen, die honing proef je in onze sorbet. |
||
munt | 16,00 | Bestellen |
Zij die ons kennen kunnen hier niet voorbij, verse munt laten we marineren in een neutrale basis en ziehier het resultaat. |
||
nougat | 16,00 | Bestellen |
Nougat niet zomaar, de geroosterde hazelnoten en fijne honing smaak manifesteren zich perfect zoals het moet. |
||
panna cotta | 16,00 | Bestellen |
Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent, het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont, hier ons ijs: "molto buono", "buonissimo"...!!! |
||
passievruchten sorbet | 16,00 | Bestellen |
Voor zij die van frisheid houden, hier nummer 1, en wat een kleur. |
||
peperkoek | 16,00 | Bestellen |
Een naturelle glace met een super krokant peperkoek crunch, moet je proeven !!! |
||
pistache | 16,00 | Bestellen |
Nergens zoals bij ons (vergeef me de hoogmoed) maar het is zo, de pistachenootjes worden door mij rechtstreeks uit Sicilië aangevoerd (mijn contactpersoon, lieve Adriana...), die nootjes groeien op de flanken van de vulkaan- de Etna- en concentreren zich rond het dorpje "Bronte", worden slechts om de 2 jaar geoogst, kortom "the best of the world", in het resultaat: een briljante smaragdgroene kleur en een intense harsachtige geur, in de mond een smeuïge vettigheid, hier ga je op het topje van de stoel. |
||
pompelmoes sorbet | 16,00 | Bestellen |
Voor mij tophit nummer 1, die roze pompelmoes toch zo bijzonder aangenaam door zijn harmonie van smaak, zoet, licht zuur en bitter, zien dan geloven (aldus de ongelovige Thomas...) |
||
primeurerwtjes | 16,00 | Bestellen |
Wat een kleur, wat een smaak, dat als bolletje op een voorgerecht of zomaar als nieuwsgierigheid. |
||
rabarber sorbet | 16,00 | Bestellen |
Een super vrucht van eigen bodem, wat nostalgie van mijn jeugd, vroeger aten we het rauw, in compote, en hier de mooi gekleurde rode rabarber verwerkt tot een schitterende sorbet. |
||
réglisse - zoethout | 16,00 | Bestellen |
"Kalisse", in de volksmond, dit natuurproduct hebben we teruggevonden in het zuiden (de hiel) van Italië, 's werelds meest gekende bedrijf voor deze licht naar anijs smakende delicatesse, hier maken we een bijzonder smaakvol zoethoutijs waarvoor onze kenners - liefhebbers dagelijks komen aankloppen. |
||
rodenbach sorbet | 16,00 | Bestellen |
Ons eigen stadproduct van hoge klasse, we zijn te bescheiden, heb na wat zoeken deze godendrank in een mooi ijzig jasje kunnen steken, bijzonder verfrissend. |
||
rumrozijnen | 16,00 | Bestellen |
Zij die het kennen maken een omweg, ingrediënten: witte en blauwe rozijnen gemarineerd in witte rum "Agricole" Martinique, Siciliaanse Marsala, witte neutrale basis, resultaat verbluffend. |
||
sinaasappel sorbet | 16,00 | Bestellen |
Sorbet van het hoogste niveau, niet alleen qua mooie pastelkleur, maar tevens een prachtig evenwicht tussen zuur en zoet en een uitgesproken citrus sinaasappelsmaak. |
||
sorbetto di puro cioccolato, 62% | 16,00 | Bestellen |
Ecuador is de origine van deze topkwaliteit chocolade, met deze sorbet van chocolade mogen we gerust in superlatieven praten, wij maken het verschil! |
||
speculaas | 16,00 | Bestellen |
Is een van de populairste ijssoorten, hier klaargemaakt met de beste speculaas van "Lotus". |
||
spritz - aperol sorbet | 16,00 | Bestellen |
Spritz - aperol is een populair alcoholisch aperitief uit de regio Veneto, hier in een kleurrijk en verfrissend sorbet. |
||
stracciatella | 16,00 | Bestellen |
Een basis van fiordilatte ijs dat op het laatst afgewerkt wordt met sliertjes grand cru donkere chocolade als krokant effect in het ijs. |
||
tartufo bianco | 16,00 | Bestellen |
Geen klassieker, eigen creatie, smaak van chocoladetruffels, met krokant aspect als aangename verrassing. |
||
tiramisu | 16,00 | Bestellen |
Puur "Italiano", mascarpone ijs met Marsala wijn en sterke koffie zijn hier de hoofdbestanddelen van dit lekker ijs. |
||
vanille | 16,00 | Bestellen |
Artisanale Madagaskar en Tahiti vanille van de hoogste kwaliteit die in een heel mooie harmonieuze basis hun verfijnde, aromatische, natuurlijke smaak overbrengen, met als aangenaam gevoel de kleine vanillepuntjes als krokant aspect. |
||
vlierbloesems sorbet | 16,00 | Bestellen |
Hier gaan we echt in de finesse, vlierbloesems worden hand geplukt en gemarineerd in een suikersiroop, met het extract wordt dan een hemelse sorbet klaargemaakt, "voor de fijnproever" !!! |
||
vruchtensalade sorbet | 16,00 | Bestellen |
Samenstelling: framboos, sinaasappel, citroen, banaan en ananas zijn de traditioneel gebruikte vruchten in deze heel populaire sorbet. |
||
watermeloen sorbet | 16,00 | Bestellen |
Een van de meest verfrissende sorbet in ons gamma, komt volop tot z'n recht in de warme zomermaanden. |
||
witte perzik sorbet | 16,00 | Bestellen |
De smaak van deze Franse witte perzik is niet te evenaren, als je in dat ijsje bijt is alsof je in de vrucht bijt, verder geen commentaar. |
||
yoghurt framboos | 16,00 | Bestellen |
Yoghurt ijs combineert super goed met bepaalde vruchten, hier is de yoghurt framboos qua kleur en smaak een bijzonder goed resultaat. |
Vermelde prijzen zijn literprijzen inclusief btw.