

dagelijks open vanaf 12.00 u tot 19.00 u
ook op zondag open !
Het nagerecht is een heel belangrijk onderdeel van het feestmenu dat men zeker niet uit het oog mag verliezen. We steken graag de hand uit om u te helpen bij de toelevering van hoog kwaliteitsijs en verfrissende sorbets.
Door mijn jarenlange ervaring ( 33 jaar traiteurzaak "tkeukentje") in de bereiding van nagerechten en aanverwanten staat de slogan "Kwaliteit als publiciteit" hoog in ons vaandel.
Ik ben me in de voorbije jaren gaan vervolmaken in de "Gelato University van Bologna" om me volledig en praktisch te scholen in deze materie. Het vak van ijsbereider (Gelato) is een "metier" apart. Er moeten niet alleen strikte regels gevolgd worden maar ook passie, gedrevenheid, feeling, liefde en eerbied voor het product leiden tot een creatief resultaat.
Ons ijs wordt bereid met de hoogste topkwaliteit aan basisproducten, rechtstreeks ingevoerd vanuit Italië en Sicilië. Alle sorbets en afgeleiden hiervan worden ambachtelijk geproduceerd met "verse vruchten en jus". Er zijn exclusieve smaaksoorten te verkrijgen zoals: "Cassata, groene thee, kaneel, lavendel, mascarpone, reglisse -zoethout , enz. ...". Verder kunnen we voldoen aan uw speciale wensen met bv. "sorbet van tomaat, kerrie-ijs, erwten-ijs, sorbet rodenbach" enzovoort.
Met de triporteur kunt u op een originele wijze uw gasten met een lekker tussendoortje of dessert verwennen : iedereen die op uw feest aanwezig is kan genieten van een lekker ijsje of sorbet.
Of u nu een huwelijksfeest, verjaardag, communie, lentefeest, baby borrel, barbecue, opendeurdag of bedrijfsfeest heeft, het maakt niet uit, iedereen lust wel een ijsje. De triporteur huren is steeds met bediening.
We staan in voor de ijscatering op tal van evenementen, na de vergadering, op vrijdag na de werkweek voor alle personeelsleden (gezellige korte babbel en lekker ijsje, mmm...), na voorstelling van een nieuw product aan de klanten, na film- of theatervoorstelling, na de huwelijksmis aan de uitgang van de kerk, op het schoolfeest, wijk- of straatfeest, rommelmarkten, dit zijn maar enkele gedachten waar we u verrassend en verwennend kunnen van dienst zijn.
Voor zij die eens willen snoepen zoals in de winkel, genieten van een hoorntje uit het vuistje. Een succesnummer bij u thuis voor uw kleine feesten en feest avonden, voor grote events wordt dit thuis gebracht.
La Boule de glace verwent u met overheerlijke communielammetjes, kunstig gemaakt.
Ideaal voor aan het buffet... Hier wordt kleurrijk een assortiment bokalen gevuld met ijs en sorbets, een formule met hoorntjes of bordjes om uit te serveren.
Voor zij die eens willen snoepen zoals in de winkel, genieten van een hoorntje uit het vuistje.
Nu bestellenLa Boule de glace verwent u met overheerlijke bûches, bombes en ijstaarten voor Kerstmis en Nieuwjaar. Bestellen zal online kunnen gebeuren of telefonisch 051/22 22 24.
Delaerestraat 10
8800 Roeselare
Tel : 051 222 224
info@labouledeglace.be
La Boule de glace gelateria gaat op zoek naar nieuwe medewerkers (jobstudenten) voor volgend seizoen vanaf halfweg maart 2020.
Een afwisselende functie in een jonge dynamische onderneming met prettige werksfeer, flexibele uren en een goede verdienste.
Toont u interesse ?
Aarzel niet contact met ons op te nemen !
Bekijk onze jobaanbieding
Het ijssalon in de Delaerestraat kreeg 433 stemmen achter zijn naam en dat doet uitbater Rudy Pattyn (66) enorm veel plezier. "Ik heb jaren traiteurdienst 't Keukentje uitgebaat, maar toen mijn pensioenleeftijd naderde, wilde ik alleen nog iets doen dat ik graag doe en dat is ijsjes maken geworden. Ik ben daarvoor speciaal een opleiding aan de universiteit van het Italiaanse Bologna gaan volgen. Daar heb ik het vak van de echte kenners geleerd."
Rudy krijgt hulp van jobstudenten Céleste Deforce, Justine Baele, Charlotte Vermeersch en Suzanne Deneweth. "De mensen kunnen kiezen tussen twintig soorten ijsjes en het aanbod verandert dagelijks", zeggen ze. "Daarnaast hebben we in onze diepvriezers nog eens tien tot vijftien andere soorten zitten, zodat we iedereen op zijn wenken kunnen bedienen. Naast de smaken naar keuze krijgen ze ook altijd een klein bolletje gratis om eens een nieuwe smaak te proberen."
Wat hét geheim van La Boule de Glace is? "Ongetwijfeld onze versheid", vertelt Rudy. "Ons ijs bewaren we een tot maximum twee dagen en dan maken we het weer vers. Het zou veel langer kunnen bewaard worden, maar hoe verser hoe lekkerder. Daarnaast werk ik met topleveranciers. Zo laat ik een tot twee keer per jaar citroenen uit Syracuse en bloedsinaasappelen uit de omgeving van de Etna komen om sorbet te maken. Een vrouw bezorgt me bijvoorbeeld ook siroop van verse vlierbloesem waarmee ik ijs kan maken. Mijn fruit haal ik dan weer op de versmarkt in Rijsel."
Naast ijsjes in het salon maakt Rudy ook 'speciallekes' voor restaurants. "Het gaat dan om proefbolletjes ijs met smaken als asperge, artisjok of gazpacho. Maar in het salon is de favoriete smaak nog altijd straciatella, maar ook kiwi-banaan doet het nog altijd zeer goed."
Lees het volledige artikel na op de website van HLN.